Thursday, October 4, 2012

Testimoni Vco Catalyst


TESTIMONI VCO :
KES : KULIT KEPADA BAYI BERNANAH
SENSITIF TERHADAP KOTORAN DAN HABUK
Credit to : NORMALIZA & EAZY CATALYST

Ini testimoni ank saya sendiri.
Die mengalami kulit kepala bernanah. maybe sbb sensitif pd kotoran/habuk. 
Hari tu jugak terpakse botakkan kepala die coz takut lg byk tumbuh. After botakkan, sy mandikan die dan terus sapukan VCO ke kepala die tu. 1 kelapa. Alang2 sapu leh lebatkan rambut die sekali. hihi. ESOKnye nanah tu pecah. cepatnye...

Malam  tu letak lg & letak lg masuk hari ke 4 dh kering nanah tu.. now dh masuk day 8 kulit kepala makin pulih &rambut makin lebat. TAK sangka cepatnye.. lepas ni dh xpyh g klinik. Pakai VCO je sbb selamat dari kanak2 ianya xde racun dari pakaikn krim yg doctor bg.. ank nk garu2 ke, masuk mulut ke, pon dh xrisaukn..


CATALYST VCO ( SOFTGEL) / CATALYST VCO PURE OIL
 (sama fungsi cuma berlainan bentuk)
RM 39.90 (semenanjung)
RM 43.90 (sabah&sarawak)

CATALYST VCO (Virgin Coconut Oil) merupakan produk yang berasal dari syarikat Catalyst Nutraceutical (M) Sdn.Bhd. Merupakan 100% organik & 100% asli tanpa sebarang bhn pengawet or pewarna tiruan.

Capsule gelatin (softgel) adalah diperbuat daripada lemak sayuran dan mudah untuk dihadam.

Tiada sebarang MAL atau BPFK kerana didaftarkan dan telah dikelaskan di bawah AKTA PEMAKANAN 1969.

VCO SESUAI DIMAKAN OLEH SEMUA PERINGKAT UMUR DAN JANTINA

Wednesday, September 5, 2012

Catalyst Ambience *New Product

Assalamualaikum :))

Amacam semua? sehat ka? Sorry my darlinggss sebab lama tak update blog..dah berbulan2 tak update disebabkan super duper busy. huhu. Sekarang pun curik2 masa untuk update blog.
korang tau tak catalyst ade produk baru ? ade 2 product baru. First : AMBIENCE and second : CUR:V.. tapi hari ni nak update sal ambience dulu yee.. Cur:v tu insyaAllah nanti ada masa sy update k :))


Jom review ape itu Ambience :))

Credit to google

Price: RM259(sem)
RM269 (Sabah&Sarawak)
1box-25sachet

Fakta- Seawal usia 25 tahun ke atas, penghasilkan kolagen dalam badan manusia mulai menyusut disebabkan faktor pemakanan dan juga persekitaran serta gaya hidup manusia zaman kini. Tanda penyusutan kolagen dalam badan dapat dilihat melalui.

Dengan kata mudah, ambience ni macam collagen jugak tapi ambience lagi bagus dan kesan die lagi superb dan kesan die lagi cepat. insyaAllah :) bahan-bahan di dalam Ambience ditambah lagi dengan buah-buahan yang sangat tinggi kandungan antioksidanya.

1. KULIT BERKEDUT DAN KERING
2. KULIT KUSAM
3. JERAGAT MULA KELIHATAN
4. KULIT TIDAK ANJAL DAN TAK KENYAL
5. TANDA-TANDA PUTIH PADA KUKU
6. RAMBUT GUGUR/LURUH
7. SAKIT DIBAHAGIAN TULANG DAN RAWAN

*mesti ada di antara kita yang dah alami situasi macam ni kan? haaa..Jom rawat segera dengan Ambience.
Makan tak sampai sebulan dah nampak kesan. Lagi menarik tentang ambience Kulit akan cerah juga sebabkan ada L-Glutathione (yang membantu mencerahkan kulit) 

Kandungan dalam Ambience

 Kandungan Ambience ialah:

: Astaxanthin- kurangkan kedut dan tanda penuaan
: L-Glutathione- Mencerahkan kulit
: Maqui Berry- Menguatkan tulang dan rawan (bagus untuk pesakit artritis/gout)
: Acaiberry- Bahan anti-kedut dan penuaan
 : Pine Bark- Membantu menganjalkan kulit 
: Acerola Cherry- mengurankan kesan radang pada kulit
: Grape Seed- Mengurangkan kesan penuaan
: Collagen(bovine)- Meningkatkan keanjalan kulit dan tulang
: Apricot- Meratakan warna kulit dan kembali anjal
: Aloevera- Meningkatkan kelembapan kulit secara semulajadi dan mengurangkan hidrasi pada kulit
: Agaricus Blazie Murril- Imunisasi badan bertambah dan mengelakan kanser
: Sea Cucumber- Membantu pembentukan sel-sel baru dan juga menguatkan tulang/rawan


Manfaat pengambilan Ambience setiap hari:
- Meningkatkan keanjalan kulit
- Mempercepat penggantian sel-sel rosak
- Melembab dan melembutkan kulit
- Mencerah
- Mengatasi masalah kulit kusam
- Meningkatkan keserian wajah dari dalam
- Meyeimbangkan tona kulit

Salah satu testimoni daripada customer yg mengambil Ambience :)

*Cara Makan- 1sachet sebelum heavy breakfast atau pon malam sebelum tido. Isi kandungan 6gram, so kena makan slow-slow sebab banyak. Rasanya sangat sedap.  

Info credit to kunadia :)

Tuesday, May 8, 2012

Tips Pengambilan Supplement :))


TIPS PENGAMBILAN ATAU MAKAN SUPPLEMENT DENGAN BETUL

Atau dalam hal ini cara makan dan waktu pengambilan VCO .

Tips ini diberikan dan dijelaskan dari :
PUAN VIVI NORYATI ( Saintis Perubatan daripada Universiti Malaya)

1. MAKAN / AMBIL supplement (VCO) selepas breakfast atau sarapan pagi dan waktu malam(sebelum tidur) pada jam 10 malam

2. KERANA ?? Pada masa ini sistem pencernaan badan kita menjadi sedikit slow atau kurang aktif. Jadi ini akan memudahkan supplement (VCO) bertindak dan bekerja dalam badan kita.

3. ELAKKAN pengambilan supplement (VCO) pada waktu tengahari kerana pada masa ini sistem badan kita sangat aktif bekerja untuk mencerna makanan dan sebagainya.

4. ELAKKAN juga pengambilan supplement (VCO) sebelum makan kerana tindak balas mungkin tidak akan berlaku/kurang kerana supplement yang kita makan akan ditimpa oleh makanan yang kita ambil.

5. NAK KURUS??? Anda sendiri mesti pandai atur portion atau saiz hidangan sendiri. Pengambilan VCO akan menjadikan anda lebih bertenaga dan kadar metabolism meningkat.  Jika anda rasa selepas pengambilan VCO anda kerap rasa lapar dan nafsu makan membuak-buak , LEBIHKAN saiz hidangan atau pengambilan IKAN dan sayur dalam diet harian anda.

6. PALING PENTING SEKALI . Pastikan anda minum air kosong dengan cukup sekurang2nya 3 liter sehari untuk membantu proses penyingkiran atau penyahtoksin dalam badan akan berjalan dengan lebih lancar dan badan akan terasa lebih segar dan bertenaga sentiasa.

All info credit to kak Eazy Catalyst(DC Melaka). thanks 4 sharing :))

Wednesday, May 2, 2012

Masalah perut buncit? Gastrik? Masalah pelawasan dan penghadaman?

PERUT BUNCIT?LEMAK BERLEBIHAN?

Kami cadangkan anda untuk mengambil Catalyst Fibre Drink :)



CATALYST FIBRE DRINK(orange flavour)
dalam bentuk serbuk
RM 59.90 ( semenanjung)
RM 65.90 ( sabah & sarawak)
15 sachets / 15 gram each

- Cara Pengambilan CATALYST NATURAL FIBRE DRINK
*Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)
*Kacau sebati dan minum dengan segera
*Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur

*elakkan penggunaan air yang terlalu panas*

Rumusan terbaru untuk membantu kesihatan sistem penghadaman anda

NATURAL FIBRE DRINK DAPAT MEMBANTU ANDA MENGATASI :

*Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
*Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
*Meningkatkan fungsi usus,mengurangkan sembelit
*Merawat masalah direa(cirit birit)
*Mengurangkan serum kolestrol dan diabetes
*Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna
*Membersihkan darah daripada toksin
*Mencegah jangkitan kuman berbahaya


KETERANGAN LANJUT MENGENAI FIBRE DRINK MENGATASI :


1. Berat badan berlebihan
Pengambilan Fibre Drink akan memekatkan isi perut dan menyebabkan pelepasan ke dalam usus lambat. Proses ini akan menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu MENGURANGKAN BERAT DAN MENGURUSKAN BADAN :)

2. Gastrik
Fibre Drink penting untuk pembiakan lactobicli untuk menguatkan sistem pertahanan usus dan mencegah jangkitan.

3. Kembung
Fibre Drink membantu sistem penghadaman dan menggalak keseimbangan bakteria dalam usus.

4. Diabetes
Membantu mengawal paras gula di dalam tubuh.Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lemak2 , gula , serta hampas pencernaan yang berlebihan. masalah longgokan lemak & kolestrol dalam badan akan diatasi, membantu peredaran darah dan menguatkan semula jantung. Disamping itu, gula yang diikat itu tadi dapat menurunkan kandungan gula dalam darah dan air kencing

5.Sembelit
Fibre Drink dapat mencegah konstipasi (sembelih) secara melebut,menghidrasi dan menampah isipadu air dalam feses(bahan buangan). Kerana adanya tekanan osmotik , ia menjadikan najis semakin berat dan semakin kerap untuk membuang air besar

6.Mengurangkan risiko kanser
Fibre drink mampu menentang pertumbuhan kanser di dalam kolon dan beberapa bahagian sistem penghadaman. Ia meneutralkan enzim berbahaya yang boleh mengubah prokarsinogen kepada karsinogen yang aktif untuk meransang sistem pertahanan tubuh menentang aktiviti tumor.

7. Kolestrol
Dapat dikurangkan dengan pengambilan Fibre Drink. Ia bertindak dua cara iaitu memecah supaya mudah dibuang atau menyerap terus kolestrol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolestrol dari usus.

**credit to kak eazy catalyst :)

Saturday, April 28, 2012

Peluang perniagaan untuk anda !

Peluang Peniagaan
Kami menawarkan peluang perniagaan kepada usahawan-usahawan muda untuk menyertai program ini. Kami menawarkan potensi pendapatan sehingga 45% dan dengan keuntungan runcit yang TINGGI.


 adda percaya masih ramai lagi x tau cmne cara nak jadi agent kan ? sebab ramai yg email, inbox, sms kat adda tanya cmne nak jadi agent. okaayyy ! senang jee.

Syarat-Syarat untuk menjadi agent Catalyst :-
1. Mestilah membuat belian minima RM300 dengan menggunakan harga agent. item boleh campur-campur asalkan cukup RM300 atau lebih.
2. Selepas korang membuat belian pertama tersebut, kami terus registerkan anda di laman web catalyst
3. Pembelian kedua dan seterusnya mestilah membuat belian minima RM150.

Tersebut adalah senarai harga agent :-
- VCO SOFTGEL : Harga Agent RM 30.00 (harga asal RM 39.90)
- VCO PURE OIL : Harga Agent RM 30.00 (harga asal RM 39.90)
- HAIR TREATMENT : Harga Agent RM 30.00 (harga asal RM 39.90)
- HAIR REVITALIZER : Harga Agent RM 30.00 (harga asal RM 39.90)
- COLLAGEN : Harga Agent 50.00 (harga asal RM 59.90)
- FIBRE DRINK : Harga Agent RM 50.00 (harga asal RM 59.90)
- MINDSTAR  : Harga Agent RM 50.00 (harga asal RM 59.90)
- FEMME VITA  : Harga Agent RM 35.00 (harga asal RM 45.00)
- MEN VITA : Harga Agent RM 35.00 (harga asal RM 45.00)
- MEXOREA : Harga Agent RM 30.00 (harga asal RM 40.00)

Selepas korang pilih item ape korang nak, sila hantarkan details kat email adda.
(NAMA, ALAMAT, NO FON, NO IC, EMAIL, JUMLAH DAN JENIS ITEM)
supaya adda boleh jumlah kan harga yg perlu di bank in dan adda bg num akaun skali.

BERITA BAIK : Untuk agent semenanjung, kami bagi FREE POSLAJU means kami tak caskan postage untuk korang :))

Sebarang pertanyaan atau cadangan, boleh emailkan kepada kami.
Kami sentiasa menerima sebarang cadangan daripada anda semua.
Terima kasih :)

Monday, April 23, 2012

Promosi ber-package :))

pstt ; Promosi ini sah sehingga 27 April 2012 :))

Sesiapa yg beli lebih 1 package, kami bg FREE PAPER BAG !
Paper bag adalah TERHAD.
Siapa cepat, dia dapat :))

PACKAGE A

CATALYST VCO SOFTGEL (2 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 79.80
Harga Promosi : RM 75 dan Free Postage !!!

PACKAGE B

CATALYST COLLAGEN (2 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 119.80
Harga Promosi : RM 111 dan Free Postage !!!


PACKAGE C

CATALYST VCO PURE OIL (2 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 79.80
Harga Promosi : RM 75 dan Free Postage !!!


 PACKAGE D

CATALYST VCO SOFTGEL (1 KOTAK)
CATALYST MAXOREA (1 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 79.90
Harga Promosi : RM 75 dan Free Postage !!!


PACKAGE SUPERB

CATALYST VCO SOFTGEL (1 KOTAK)
CATALYST COLLAGEN (1 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 99.80
Harga Promosi : RM 93 dan Free Postage !!!


PACKAGE SUAMI ISTERI

CATALYST MEN VITA (1 KOTAK)
CATALYST FEMME VITA (1 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 90
Harga Promosi : RM 83 dan Free Postage !!!


 PACKAGE SLIM


CATALYST VCO SOFTGEL (1 KOTAK)
CATALYST FIBRE DRINK (1 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 99.80
Harga Promosi : RM 93 dan Free Postage !!!

PACKAGE HAIR SERIES

CATALYST HAIR REVITALIZER (1 KOTAK)
CATALYST HAIR TREATMENT (1 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 79.80
Harga Promosi : RM 75 dan Free Postage !!!


Berminat ? boleh isi order form atau boleh emailkan terus kepada kami.
kami akan reply email anda secepat yg mungkin.
Terima kasih :))

Thursday, April 19, 2012

testimoni : Untuk ibu mengandung

VCO adalah supplement terbaik untuk ibu mengandung dan merancang untuk hamil :))

Ibu mengandung, ibu menyusu dan sedang berpantang boleh makan vco ke ? ade side effect x ?
Jawapan : KLIK SINI


credit to najah :))

Thursday, April 12, 2012

Catalyst VCO : Khasiat Catalyst VCO


Antara Khasiat Catalyst VCO :

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
- Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut.
- Sistem penghadaman lebih baik.
- Kesuburan.
- Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
- Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
- Batuk dan Selsema cepat hilang.
- Mengurangkan tidur berdengkur.
- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
- Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
- Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
- Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
- Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
- Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
- Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.
- Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
- Terhindar dari segala alahan.
- Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.
Pengambilan Catalyst VCO bagi Wanita Hamil
VCO SANGAT BAGUS DIAMALKAN SEWAKTU SEDANG HAMIL
DALAM TEMPOH BERPANTANG DAN MENYUSUKAN ANAK




VCO atau minyak kelapa dara juga bagus untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki/wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan InsyAllah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan.

CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Pengambilan VCO bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan.

Cara Pengambilan Catalyst VCO:

Boleh digunakan dengan 2 cara :
Makan atau sapu di permukaan kulit (untuk masalah kulit muka)

boleh juga dicampur dengan foundation sebagai makeup base :) klik DISINI untuk tips VCO sebagai asas makeup.

Makan 1 biji 2 kali sehari (pagi dan malam) atau 2 biji sekaligus, selepas/sebelum makan.
Seelok-eloknya diambil bersama air suam atau air kosong.

Untuk sapuan di muka, lubangkan bahagian softgel menggunakan jarum atau gunting dan sapukan pada permukaan kulit. Boleh dilakukan sebelum tidur malam selama 15 minit atau dibiarkan sehingga pagi.
Credit to kak Eazy Catalyst :)

Sunday, April 8, 2012

Perbezaan antara minyak kelapa dara dan minyak sayuran

MINYAK KELAPA DARA/VIRGIN COCONUT OIL

Sebagai sumber makanan, sumber tenaga dan sumber kesihatan

Ø Tidak membebankan organ pankrease

Ø Lemak tepu rantai sederhana pendek. (MCFA – mudah dihadam)

Ø Sudah mula dihadamkan dengan hanya enzim saliva dan diperut (sangat baik untuk mereka yang ada gangguan pencernaan, masalah metabolik, bayi pramatang yang sistem tubuhnya kurang berkembang)

Ø Dihantar terus ke hati untuk menghasilkan tenaga maksima

Ø Menghasilkan tenaga segera dengan cepat. Ia boleh melalui sel membran mitochondria tanpa perlu bantuan enzim.

Ø Sel jadi cekap dan efisien

Ø Bertindak menghalang pembentukan radikal bebas

Ø Diproses secara organik. Tidak terhasil trans fatty asid beracun yang merosakkan sistem tubuh

Ø Tiada kolesterol

Ø Mengandungi antara 45 – 55 % lauric asid

Ø Bersifat antivirus, antibakteria, antifungus, anti protozoa.

Ø Pada kulit, bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara)

Ø Bertindak sebagai anti kanser dan anti histamine (mengelakkan alahan)

Ø Meningkatkan metabolisma. (Sel punya lebih tenaga, menjadikan ia lebih cekap dan efisien)

Ø Meningkatkan daya tahan (endurance)

Ø Memperbaiki pencernaan. (tidak akan cepat lapar, tidak perlu makan banyak dan berat badan terkawal secara semula jadi)

Ø Mempermudah pencernaan mineral dan vitamin (baik untuk warga tua)


MINYAK SAYURAN


Ø Sangat membebankan pankrease

Ø Lemak tak tepu rantai panjang. (LCFA – hanya sebahagian dapat di hadham)

Ø Hanya boleh dihadamkan dihempedu. Perlukan enzim pankreatik dan berbagai enzim untuk memecahkannya kepada unit-unit kecil.

Ø Sebahagian tidak dapat dihadam, lalu di simpan di dalam tisu tubuh sebagai lemak

Ø Lambat menghasikan tenaga. Ia memerlukan enzim khusus untuk menariknya melalui sel membran mitochondria

Ø Sel tidak cekap dan efisien

Ø Mudah terbentuk radikal bebas

Ø dihasilkan melalui proses penyahbau, pelunturan, proses penghidrogenan sehingga menghasilkan trans fatty asid yang beracun

Ø mengandungi sejumlah kolesterol

Ø hampir tiada asid bermanafaat

** credit to ; kak fatahiyah (agent cameron highlands)

Thursday, April 5, 2012

Promosi less 10% + free postage !!

Promosi Kembali lagi !!

Promosi yang korang menunggu-nunggu kan ? so apa lagi. grab it now my dear :))

SAH SEHINGGA 07 APRIL 2012 (SABTU)

Promosi less 10% + FREE postage !!



Senarai Harga Selepas less 10% + FREE postage :

- VCO Softgel : RM 36 (harga asal RM39.90)

- VCO Pure Oil : RM 36 (harga asal RM39.90)

- Hair Treatment : RM 36 (harga asal RM39.90)

- Hair Revitalizer : RM 36 (harga asal RM39.90)

- Collagen : RM 54 (harga asal RM59.90)

- Fibre Drink : RM 54 (harga asal RM59.90)

- Mindstar : RM 54 (harga asal RM59.90)

- Men Vita : RM 40 (harga asal RM45)

- Femme Vita : RM 40 (harga asal RM45)

- Maxorea : RM 36 (harga asal RM40)

Sebarang order, anda boleh isi order form dan kami akan reply email anda secepat mungkin.
terima kasih :)))))

Monday, April 2, 2012

Catalyst in BERITA HARIAN - 02 April 2012

- Ratu Section -
Kekal Cerdas
Produk Catalyst bantu pulih stamina lelaki dan wanita


Catalyst Men Vita
Mohd Azizul Arif : "Sebelum ini setiap kali bermain futsal, tidak sampai setengah jam stamina akan menurun. Permainan saya ketika itu sangat teruk, tidak pernah konsisten dan fokus"

Catalyst Maxorea
Nurul Ain Ibrahim : "Selepas menggunakan maxorea, masalah senggugut hilang sedikit demi sedikit. Walaupun ia tidak hilang begitu sahaja, tetapi sekurang-kurangnya ia boleh membantu saya untuk bergerak bebas"

Catalyst Femme Vita
Boleh membantu atasi masalah dalaman wanita.

Berminat untuk order, boleh terus isi order form. Kami akan reply ke email anda secepat mungkin :))
Terima Kasih :))

Sunday, April 1, 2012

Senarai Harga Agent

Salam :)

Bermula 1 April 2012, pendaftaran agent pertama mestilah membuat belian minima RM300 :)
dan pembelian seterusnya masih dikekalkan sebanyak minima RM150.

ini adalah senarai harga agent. boleh pilih item mana nak. boleh campur2 yee :)
Asalkan mengikut syarat diatas :)



- VCO SOFTGEL : HARGA AGEN RM 30.00 (HARGA ASAL RM 39.90)

- VCO PURE OIL : HARGA AGEN RM 30.00 (HARGA ASAL RM 39.90)

- HAIR TREATMENT : HARGA AGEN RM 30.00 (harga asal RM 39.90)

- HAIR REVITALIZER : HARGA AGEN RM 30.00 (harga asal RM 39.90)

- COLLAGEN : HARGA AGEN RM 50.00 (harga asal RM 59.90)

- FIBRE DRINK : HARGA AGEN RM 50.00 (harga asal RM 59.90)

- MINDSTAR  : HARGA AGEN RM 50.00 (harga asal RM 59.90)

- FEMME VITA  : HARGA AGEN RM 35.00 (harga asal RM 45.00)

- MEN VITA : HARGA AGEN RM 35.00 (harga asal RM 45.00)

- MEXOREA : HARGA AGEN RM 30.00 (harga asal RM 40.00)

Sebarang pertanyaan, boleh emailkan kepada kami :)
Terima kasih.

Wednesday, March 28, 2012

hot item :)

CATALYST VCO dan CATALYST COLLAGEN adalah item yg sangat2 hot. macam goreng pisang panas. hehehe. mmg ramai orang yg berebut2 nak dapatkan vco dan collagen. 
Anda bila lagi ? dapatkan vco dan collagen dari kami. kami adalah stokist catalyst yg berdaftar :)

Catalyst Collagen
RM59.90 (semenanjung)
RM65.90 (sabah dan sarawak)


Catalyst VCO softgel
RM39.90 (semenanjung)
RM43.90 (sabah dan sarawak)

Berminat ? boleh isi order form yee. kami akan reply email korang dengan secepat mungkin. 
terima kasih :)

Monday, March 12, 2012

Pengumuman Penting !!!

 PENGUMUMAN UNTUK AGENT BARU DAN LAMA :

- Berkuatkuasa 1 April 2012, semua AGENT BARU yang dilantik WAJIB membuat pembelian KALI PERTAMA sebanyak RM300 dan juga WAJIB pembelian seterusnya RM150. 

- Pembelian MINIMA untuk AGENT LAMA masih lagi KEKAL RM150. 

- Tidak timbul lagi isu menjual harga agent untuk sekotak. Syarat baru ini WAJIB semua stokist patuhi jika tidak TINDAKAN akan diambil. 

Lagi sekali BERKUATKUASA PADA 1 APRIL 2012 DAN BKN SEKARANG

From Catalyst Nutraceutical :)

Sebarang pertanyaan atau pesanan, boleh menerusi email kami atau SMS kami ke 0179612494.
Harap Maklum :)

Friday, March 9, 2012

UPDATE : Testimoni Bergambar

Testimoni terbaik daripada pengamal-pengamal setia catalyst vco dan catalyst collagen :))

Anda yg mempunyai masalah sama seperti testimoni dibawah juga boleh mencuba tetapi mestilah sentiasa KONSISTEN dan yang paling penting adalah berSABAR. insyaAllah segala masalah anda dapat diatasi. :))


Dengan hanya mengamalkan vco softgel dan collagen, masalah kulit (jerawat dan parut) dapat diatasi dan dapat hasilkan kulit yg halus, mulus dan lembut. :)


Testimoni : Muka terkena air panas - Pengambilan VCO & Collagen selama 2bln untuk merawat muka....

Pic no 1a & 1b) - Images before hot water scald
Pic no. 1 – Day 1 hot water scald (31/1/11)
Pic no. 2 - Day 3 hot water scald (2/2/11)
... Pic no. 3 - Day 4 hot water scald (3/2/11)
Pic no. 4 - Day 5 hot water scald (4/2/11)
Pic no. 5 – 2 weeks after hot water scald (10/2/11) ni dah start gi ke keje n gi kuliah
Pic no. 6 - 3 weeks after hot water scald
Pic no. 7 – A month ago
Pic no. 8 – Latest image on 20/3/11 tapi parut kat pipi kiri n kat dagu masih ade sket2 lagi. (miracle kan tak sampai 2 bulan kesanye…) InsyaAllah dgn usaha dan doa, segalanya tidak mustahil ;)

Petikan dari blog beliau ' Dengan semangat dan kepercayaan ita terus jek makan VCO n then terus jek register jadi stokis ' :)


Nih testimonial daripada saya sendiri (Mazliyanti Mohamad). Selepas tunang, jerawat tumbuh dengan meriahnye...grrr...geram gile...ramai org tegur...mase nih mmg dah makan vco n collagen..fade up pon ade, ..tgk org lain punye result cepat jer...tp, teruskan laa jugak makan vco + collagen nih...then, nih laa resultnye...happy sgt..alhamdulillah...=)
mase ambil kedue2 gambar nih, saye tak pakai bedak or foundation dan tidak diedit langsung.


Sebelum dan selepas menggunakan VCO.




Jerawat kecut selepas 3 hari mengambil VCO. sangat ketara perubahannya. :)


Pengambilan VCO dan Collagen selama 3 bulan.
inilah hasilnyaaa :))
- jerawat dah xtumbuh, parut makin kurang .


VCO juga boleh merawat masalah ekzema.

yang berminat nk order vco atau collagen, boleh terus isi order form dan kami akan reply email anda secepat mungkin. atau boleh juga SMS kami :))

Sebarang cadangan atau persoalan, boleh emailkan terus kepada kami.

Terima kasih :)

Promosi sempena setahun bersama Catalyst !

Syarat-syarat :-

- Promosi hanya 1 hari iaitu 09.03.2012

- Boleh booking dulu, payment kemudian. booking untuk promosi ni hanya diterima pada hari promosi :)

- Harga promosi telah ditetapkan mengikut package/set 

- Khas untuk customer biasa. NOT AGENT !

SET A
CATALYST VCO SOFTGEL (2 KOTAK)
Harga Asal  Tak Termasuk Postage : RM 79.80
Harga Promosi : RM 75 dan Free Postage !!!
 
 
SET B
CATALYST VCO SOFTGEL 
CATALYST VCO PURE OIL
Harga Asal Tak Termasuk Postage : RM 79.80
Harga Promosi : RM 75 dan Free Postage !!!
 
 
SET C
CATALYST VCO SOFTGEL
CATALYST COLLAGEN
Harga Asal Tak Termasuk Postage : RM 99.80
Harga Promosi : RM95 dan Free Postage !!!
 
Jangan lepaskan peluang keemasan. grab it now !!
yg berminat, boleh isi order form atau boleh terus email atau SMS kami :))
terima kasih :)

 

Wednesday, February 29, 2012

UPDATE : Promosi - less 10%


Disebabkan ramai yg nak promosi untuk item selain vco dan collagen, sekarang sy buka promosi untuk semua item yee. 

Tersebut adalah harga selepas less 10% + FREE postage :-

- VCO softgel/VCO pure oil - RM36(semenanjung) / RM40 (sabah&sarawak)

- Collagen/Fibre Drink/Mindstar - RM54(semenanjung) / RM59(sabah&sarawak)

- Hair Treatment/Hair Revitalizer - RM36(semenanjung) / RM40 (sabah&sarawak)

- Femme Vita/Men Vita - RM40(semenanjung) / RM45(sabah&sarawak)

- Maxorea - RM36(semenanjung) / RM40 (sabah&sarawak)

Berminat ? boleh terus order yeee. order untuk hari ini SAHAJA(29 Feb 2012) dapat harga promosi tau. :))

Promosi - less 10%

Promosi dari 12.01 pagi (29 feb 2012) sehingga 11.59 malam(29 feb 2012) - 1 hari SAHAJA !!


- Promosi untuk item vco softgel , vco pure oil dan collagen sahaja
- less 10% dan FREE postage. sangat-sangat jimat :)
- Promosi ini khas untuk customer biasa. Bukan agent yee :)) 
Grab it now dearrrr :)
 
semenanjung
vco softgel - RM 36 *free postage 
(harga asal - RM 45.90  termasuk postage)
sabah&sarawak
vco softgel - RM 40 *free postage 
(harga asal - RM 53.90 termasuk postage)

semenanjung
vco pure oil - RM 36 *free postage 
(harga asal - RM 49.90 termasuk postage)
sabah&sarawak
vco pure oil - RM 40 *free postage 
(harga asal - RM 53.90 termasuk postage)

semenanjung
Collagen - RM 54 *free postage 
(harga asal - RM 65.90 termasuk postage)
sabah&sarawak
Collagen - RM 59 *free postage 
(harga asal - RM 75.90 termasuk postage)

Berminat ? Boleh isi order form atau hantarkan details anda ke email kami.
atau boleh juga SMS kami di 0179612494 :))

Jangan lepaskan peluang keemasan ini :))


Tuesday, February 28, 2012

Tips mengurangkan jerawat bersama Catalyst VCO

Jom ikuti tips untuk mengurangkan masalah kulit berjerawat dan anda dinasihatkan untuk DISIPLIN kan diri anda serta mesti KONSISTEN amalkan vco untuk mendapatkan kulit yg lebih sihat dan cantik.

1. Catalyst VCO + Air Kosong

Minum air kosong sekurang-kurangnya 1.5L sehari

Catalyst VCO dan air kosong akan membantu sistem penghadaman menjadi lebih sempurna. Apabila sistem penghadaman kita mempunyai masalah seperti sembelit dan lain2, toksin dan kotoran dalam badan tidak dapat keluar dan boleh menyebabkan masalah muka berjerawat. Catalyst VCO + air kosong boleh mempercepatkan proses penyingkiran toksin dalam badan dan jerawat akan kurang tumbuh kerana toksin dan kotoran dalam badan dikeluarkan melalui proses pembuangan :) So, vco dan air kosong sangat penting untuk mendapatkan kulit yg lebih sihat dan cantik. Untuk result lebih superb duperb, boleh amalkan vco + catalyst collagen. Set yg sangat superbbbbb~

2. Catalyst VCO + Sunblock

Memakai sunblock semasa keluar dari rumah

Catalyst VCO dan Sunblock akan menghalang kulit daripada rosak. Sinaran UV adalah salah satu punca kulit menjadi rosak. vco juga boleh dijadikan asas makeup dan boleh dapatkan makeup kita semakin glowinggggg :)) sebelum ni sy dah pernah update entry mengenai tips vco sebagai asas makeup. boleh klik DISINI :))

3. Catalyst VCO + Sayuran + Buahan

Makan sayuran dan buahan secukupnya
Buahan dan Sayuran salah satu zat penting untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik. vco + sayuran + buahan akan memberi kulit yang halus, lembut, dan sistem penghadaman juga akan jadi lebih teratur. lagi bagus kalau kita amalkan dengan catalyst collagen dan minum dengan jus buah untuk lebih efektif dan kesan berganda-ganda.


Diingatkan sekali lagi, anda mestilah disiplinkan diri anda serta konsistenkan pengambilan vco :)) kalau tak disiplin dan konsisten, macam mana nak dapatkan kulit yg sihat kan. :)) dan juga mestilah bersabar bersabar bersabar. vco bukan sejenis makanan ajaib. makan terus dapat muka cantik. vco hanya sejenis supplement yang baik untuk kesihatan dalaman dan bagus untuk merawat kulit yg bermasalah :))

Semua perkara datangnya daripada Allah, tetapi kita mesti bersabar dan sentiasa berusaha untuk mendapatkan perkara yang lebih baik :)) insyaAllah

 
Designed by Whitey Mommy