Tuesday, January 31, 2012

Tips VCO sebagai asas makeup ?

Hai hai hai :)

apa khabar semua ? sihat ? haa, sape2 kurang sihat tu, cepat2 amik VCO tau. insyaAllah kesihatan anda akan bertambah baik :) sebab apa ? sebab VCO boleh menyediakan sumber tenaga yang segera, mempunyai nutrien penting mustahak untuk kesihatan yang baik, bantu untuk kawal kencing manis, mengurangkan risiko kanser serta mencegah jangkitan bakteria, virus dan kulat dan banyak lagi :)

ok. kembali tajuk asal :)

Virgin Coconut Oil/ Minyak Kelapa Dara sebagai asas makeup ??

ya, betul. VCO boleh digunakan sebagai asas makeup kita. Tambahan lagi boleh mendapatkan makeup kita Glowink :) 

Tips untuk gunakan VCO sebagai asas makeup yg Glowink ;)
First step, titiskan sikit je VCO ke tapak tangan, anggaran sebesar duit 5sen kemudian picitkan Foundation pulak dan campurkan hingga blend keduanya. Then the next step, applykan ke wajah yg betul2 kering dengan span. Sapukan sehingga rata kemudian tunggu sehingga kering then pakai lah compact powder n makeup ;)

InsyaAllah makeup anda akan glowink glowink gituuu :)
 Tak kisah nak guna samada VCO SOFTGEL(bentuk kapsul) atau VCO PURE OIL(bentuk liquid). 
VCO pure oil lagi senang kot. sebab bentuk die liquid. so, tuang je. xpayah susah2 carik jarum untuk cucuk kapsul tu :)
dan tak kira foundation jenis apa pn korang guna, semua kita boleh blendkan dengan VCO ni :)
hebat bukan ? apa tunggu lagi, jom try ~


Credit to dyra :) beliau menggunakan vco softgel :)
Credit to Rose Liyana Catalyst - "Ini adalah antara RLC's favourite Liquid Foundation, Shadira BB Cream :)
Senang apply bila campur dengan VCO PURE OIL Catalyst. ''

1 comments:

EyraKhairani ♥ said...

salam .. nak minta share info ni =)

Post a Comment

 
Designed by Whitey Mommy